Maniac sredstvo za uklanjanje željeza 1000 ml pro car detailing

19,99 € / kom

Maniac sredstvo za uklanjanje željeza 1000 ml pro car detailing

Šifra proizvoda: 2719012

19,99 € / kom


19,99

Dodaj u košaricu
Trebate pomoć? Nazovite:
Načini dostave i plaćanja - više informacija možete pronaći ovdje

Marka: MA-FRA

Šifra proizvoda: 2719012

Dostupnost:: Proizvod je dostupan

Vrijeme isporuke:: do 5 radnih dana

Marka:
MA-FRA
Zapremina:
1 l
Područje primjene:
Sredstvo za uklanjanje željeza

Proizvod ima sastav s neutralnom pH vrijednošću, bez sadržaja kiseline.

Prednosti proizvoda:

  • Spremno za uporabu, maksimalno razrjeđivanje 1 : 1.
  • Sastav s neutralnom pH vrijednošću, bez sadržaja kiseline.
  • Uklanja dijelove koji su grubi na dodir (zbog onečišćenja željeznim nečistoćama) s karoserije.
  • Idealno za dekontaminiranje svih diskova od čelika i lakih legura, kao i kromiranih i poliranih diskova.
  • Za uklanjanje prljavštine koja se ne može ukloniti drugim sredstvima za čišćenje diskova.
  • Vraća sjaj.

Upute za uporabu:

Čišćenje diskova kotača: nanesite nerazrijeđeni proizvod na disk „MANIAC - sredstvo za uklanjanje željeza" i ostavite oko 3/4 minute ali tako i toliko da se površina osuši. Njegova inovativna formulacija ima poseban indikator koji reagira s kontaminirajućim česticama željeza prisutnim na disku kotača i otapa ih. Tijekom djelovanja postaje ljubičasta, temeljito otapa prljavštinu i ujedno odmašćuje tretiranu površinu. Pomoću četki uklonite najtvrdokornije prljavštine, posebno između žbica i na najteže dostupnim mjestima. Zatim postupajte tako da isperete disk s velikom količinom vode i osušite ga krpom od mikrovlakana.

Čišćenje karoserije: vozilo operite i osušite. Proizvod nanositi u hladu i nikako ne na vruće površine, ravnomjerno, i s udaljenosti od približno 40 cm. Ostavite dok se proizvod ne počne sušiti, obično to traje oko 5 do 10 minuta, a zatim isperite vodom.

Za održavanje i čišćenje proizvod razrijedite u omjeru 1: 1 (1 dio sredstva na 1 dio vode), na svaka tri pranja.

Mehanizam djelovanja:

Postoje različite vrste kontaminanata, općenito ih možemo definirati kao sve što se ne može ukloniti normalnim sredstvom za čišćenje. Onečišćenja često nisu vidljiva na prvi pogled. Međutim, prisutni su na naplatcima, karoseriji pa čak i na staklima vozila.

Na naplatcima se lako mogu uočiti nečistoće željeza. Primjerice, ako su tvrdokorna prljavština i crne ili tamnosmeđe točkice još uvijek vidljive između žbica i na kanalu ruba nakon čišćenja posebnim proizvodom, to je kontaminiranje.

U slučaju dubokog kontaminiranja, može se vidjeti i na karoseriji: boja laka izgledat će mutno, a na automobilima bijele boje, vidjet ćete i dalje smeđe mrlje nakon pranja.

S druge strane, ako nakon pranja automobila ne vidite nikakve tamne mrlje, nema vidljivog kontaminiranja, molimo Vas da napravite test koristeći obične rukavice za jednokratnu uporabu, poput onih koje se koriste na benzinskoj postaji ili u kupovini. Stavite ih na ruke i pažljivo dodirujte karoseriju. Ako je karoserija gruba na dodir, radi se o prljavštini!

Preporuke:

Proizvod ima neutralnu pH vrijednost i zbog karakterističnog mirisa preporučujemo da ga koristite na otvorenom i dobro prozračenom prostoru. Proizvod djeluje samo na željeznim materijalima ili materijalima koji sadrže željezo: pazite da ga ne nanesete na čeljusti kočnica osim ako nisu lakirane.

Često postavljana pitanja:

Što je kontaminiranje?

Kontaminiranje može biti različitog podrijetla i može se sažeti kao mineral, kalcij, željezo i kamenac. Čestice željeza koje nastaju trenjem na željezničkim ili tramvajskim prugama ili koje ispuštaju tvornice izuzetno su hlapljive i sva su vozila u blizini izložena ovoj vrsti kontaminiranja. Uobičajena sredstva za čišćenje ne djeluju na ovu vrstu prljavštine i ne mogu je otopiti. Zato je važno imati posebno sredstvo za dekontaminiranje ove takozvane leteće hrđe.

Koja je razlika između običnog sredstva za uklanjanje željeza i sredstva „MANIAC – SREDSTVO ZA UKLANJANJE ŽELJEZA?

Glavne prednosti u odnosu na komercijalno dostupna sredstva za uklanjanje željeza su: brzina djelovanja, sigurnost uporabe i ugodan miris koji prekriva tipičan oštar miris sumpora.

Kada koristiti sredstvo za uklanjanje željeza, a kada posebno sredstvo za čišćenje diskova kotača?

Da, tretman proizvodom „MANIAC – sredstvo za uklanjanje željeza“ treba učiniti prije nanošenja voska ili zaštitnog premaza jer poboljšava prianjanje.

Kada treba koristiti "MANIAC – SREDSTVO ZA UKLANJANJE ŽELJEZA" na karoseriji i koliko često?

Kada je karoserija Vašeg automobila bez sjaja ili gruba na dodir i kada se na njoj nakon pranja pojave točkice ili tamne mrlje. Preporučujemo korištenje proizvoda "MANIAC – sredstvo za uklanjanje željeza" na karoseriju pri svakom trećem pranju.

Gdje obično dolazi do kontaminiranja?

Kontaminiranje se može pronaći na naplatcima kotača, karoseriji, pa čak i staklu vozila.

Kako mogu utvrditi jesu li diskovi kotača kontaminirani?

Kontaminiranje je lako vidjeti na naplatcima. Obično ga predstavlja sva prljavština i crne ili tamnosmeđe točkice koje su ostale na disku i između žbica nakon čišćenja diskova kotača određenim proizvodom.

Kako mogu znati ima li onečišćenja na karoseriji ili prozorima?

Ako je onečišćenje veliko, može biti vidljivo i na karoseriji: boja karoserije izgledat će mutno, a na bijelim automobilima ćete i dalje vidjeti smeđe mrlje nakon pranja. Ako ne vidite onečišćenje, uzmite običnu plastičnu vrećicu, primjerice, za jednokratnu uporabu, i stavite ruku u nju kao u rukavicu i nježno gladite karoseriju. Ako je karoserija gruba na dodir, radi se o prljavštinu.

Što je potrebno za tretiranje?

Četka s mekim vlaknima za ravnomjerno nanošenje proizvoda (trenje će povećati učinak prodiranja, a time i učinkovitost na nataloženoj prljavštini) i crijevo.

Zašto ga ne mogu koristiti na neobojenim kočionim čeljustima?

Zato što su neobojene kočione čeljusti izrađene od lijevanog željeza, legure željeza i olova. Proizvod djeluje na željezo i kočione čeljusti mogu pocrnjeti. Stoga budite oprezni pri nanošenju proizvoda u blizini čeljusti kočnice.

Da li bi trebalo sredstvo „MANIAC – SREDSTVO ZA UKLANJANJE ŽELJEZA“ razrijediti?

Sredstvo „MANIAC – za uklanjanje željeza“ je spremno za uporabu i može se izravno i sigurno nanijeti na kotače, karoseriju i prozore. Razrjeđivanje 1: 1 (jedan dio sredstva na jedan dio vode) preporučuje se samo za održavanje ili laka onečišćenja.

Sredstvo „MANIAC – za uklanjanje željeza“ uklanja onečišćenje željeznim oksidom poput tvrdokorne kočione prašine i čestica željeza od trenja na željezničkim ili tramvajskim tračnicama te industrijskog onečišćenja i onečišćenja na cestama ili gradilištima. Preporučujemo korištenje proizvoda „MANIAC – sredstvo za uklanjanje željeza“ kad god je karoserija mat ili hrapava na dodir i ako se na naplatcima nakon pranja vide male točkice. Za najbolje rezultate koristite četku prikladnu za površinu koju tretirate.