Maniac sredstvo za čišćenje kotača i guma 1000 ml pro car detailing

15,99 € / kom

Maniac sredstvo za čišćenje kotača i guma 1000 ml pro car detailing

Šifra proizvoda: 2719014

15,99 € / kom


15,99

Dodaj u košaricu
Trebate pomoć? Nazovite:
Načini dostave i plaćanja - više informacija možete pronaći ovdje

Marka: MA-FRA

Šifra proizvoda: 2719014

Dostupnost:: Proizvod je dostupan

Vrijeme isporuke:: do 5 radnih dana

Marka:
MA-FRA
Zapremina:
1 l
Područje primjene:
Gume i felge

Proizvod može ukloniti prethodno naneseni sjaj i tako pripremiti gume za kasniju fazu poliranja ili obrade.
Bez napora otapa zimsku prljavštinu s ceste i kočionu prašinu koja se taloži na diskovima kotača i vraća im izvorni izgled.

Prednosti proizvoda:

  • Bez napora otapa zimsku prljavštinu s ceste i kočionu prašinu koja se taloži na diskovima kotača i vraća im izvorni izgled.
  • Zahvaljujući visokoj snazi pranja, pogodan je i za čišćenje ovjesa, guma i plastičnih štitnika od blata iznad kotača.
  • Proizvod može ukloniti prethodno naneseni sjaj i tako pripremiti gume za kasniju fazu poliranja ili obrade.
  • Ima specifičan, uravnotežen, učinkovit i siguran sastav bez kiselina.
  • Univerzalno sredstvo: ovisno o vrsti kontaminacije može se koristiti u omjeru razrjeđenja do 1: 10.
  • Sladak i prijatan miris.

Upute za uporabu:

Za izvanredno čišćenje teških i jako prianjajućih nečistoća koristite proizvod razrijeđen u omjeru 1 : 3 (1 dio sredstva na 3 dijela vode).
Za zimsku prljavštinu proizvod razrijedite u omjeru 1: 5 (1 dio sredstva na 5 dijelova vode).
Za ljetnu prljavštinu proizvod razrijedite u omjeru 1: 10 (1 dio sredstva na 10 dijelova vode). Sredstvo poprskajte po površini kotača i gume, ostavite da djeluje oko 2 do 5 minuta te prema potrebi razmažite četkom i po nedostupnim mjestima. Temeljito oprati.

Ako nakon pranja s "MANIAC - sredstvom za čišćenje kotača i guma" još uvijek zaostane prljavština, posebno u pregibima diskova, radi se o željeznoj, a ne cestovnoj prljavštini. U tom slučaju preporučujemo korištenje našeg proizvoda za dekontaminiranje "MANIAC – sredstvo za uklanjanje željeza" za jednostavno uklanjanje metalnih nečistoća.

Mehanizam djelovanja:

Prije početka pranja vozila važno je ukloniti svu prljavštinu koja se možda nakupila u prostoru kotača: Prije svega na DISKOVIMA KOTAČA može se naći nakupljena prašina od kočnica. NA GUMAMA može doći do skupljanja u sloj prethodno nanesenog sredstva za poliranje guma i prljavštine s ceste. Prljavština sa ceste se često nakuplja NA CIJELOM PODRUČJU KOTAČA, uključujući i grubu prljavštinu poput blata ili tipičnu zimsku prljavštinu koja je posebno agresivna zbog prisutnosti kemijske obrade (soli).
Ovaj korak je neophodan ne samo zato što nam omogućuje da ubrzamo naredne faze njege, već i zato što uklanjanjem grube prljavštine smanjujemo rizik od oštećenja karoserije tijekom uklanjanja prljavštine u sljedećim fazama pranja.

Sigurnosne mjere opreza:

Nikada ne koristite na vrućim površinama i ne dopustite da se proizvod osuši na površini. Ne koristiti na aluminiju, anodiziranim diskovima i diskovima od lakih legura.

Često postavljana pitanja:

Koliko često treba koristiti proizvod?


Prilikom svakog pranja Vašeg automobila kako bi čišćenje kotača bilo sigurnije i pospješilo prianjanje novog sjaja na gume.

Koji su preporučeni omjeri razrjeđivanja?

Proizvod je siguran za upotrebu čak i pri omjeru razrjeđivanja od 1: 1 (jedan dio sredstva i jedan dio vode). Za optimalnu uporabu preporučujemo sljedeće razrjeđivanje prema vrsti kontaminacije:

  • 1 : 3 za tvrdokornu prljavštinu
  • 1 : 5 za zimsku prljavštinu
  • 1 : 10 za ljetnu prljavštinu

Mogu li proizvod koristiti kao pjenu?

Da, proizvod možete nanijeti izravno na tretiranu površinu u načinu pjenjenja, primjerice, pomoću naše ručne pumpice Nebula Foam.

Je li sredstvo sigurno za korištenje na kotačima i gumama?

Da, proizvod je siguran za korištenje na svim vrstama kotača, čak i na onim najosjetljivijim poput onih obojenih (lakiranih) u crno ili obloženih folijom ili proizvodom „Plasti Dip“. Također je sredstvo sigurno i za korištenje na svim vrstama guma, kao i na uobičajenim gumama s bijelim prugama i terenskim gumama s natpisima i naljepnicama.

Zašto bismo trebali koristiti četku?

Četka pomaže u otpuštanju i najtvrdokornije prljavštine i ulaženju u najskrivenija mjesta. Ako nemate visokotlačni uređaj za pranje, četka može pomoći u uklanjanju najskrivenije prljavštine u prorezima kotača, posebno na uskim žbicama kotača.