Zima u dnevnoj sobi – kakve dodatke odabrati?

06.12.2023

Zima u dnevnom boravku savršen je izgovor da unesete malo topline i udobnosti u vaš interijer. Prilikom odabira dodataka vrijedno je usredotočiti se na elemente koji ne samo da će interijeru dati karakter, već će ga učiniti udobnijim. Uostalom, zimsko uređenje dnevnog boravka ne bi se trebalo odnositi samo na hladno godišnje doba, već bi prije svega trebalo učiniti da se u unutrašnjosti dnevnog boravka osjećate toplo i ugodno.

Ambijentalni zimski dnevni boravak kombinacija je odgovarajućih boja i pametno odabranih dodataka. Zimsko uređenje interijera ne zahtijeva temeljitu obnovu - obično je dovoljno zamijeniti tekstil i dodatke kako bi zimski ugođaj zavladao u dnevnom boravku. Opremanje zimskog interijera ne razlikuje se mnogo od standardnog, tako da ne morate brinuti o kupovini namještaja za dnevni boravak.

Zima u dnevnoj sobi – kakve dodatke odabrati?


U ovom članku:

1. Zimsko uređenje doma s mekim tekstilom

2. Zimske dekoracije od prirodnog drva

3. Zimsko uređenje interijera s odgovarajućom rasvjetom prostorije

4. Zimski motivi odnosno šarmantne zimske dekoracije za dnevni boravak



Zimsko uređenje doma s mekim tekstilom

Zimi se rado poseže za mekim i toplim tkaninama. Okruživanje toplim pokrivačem čini da se osjećate toplije i bolje. Stoga u dnevni boravak svakako dodajte meke pokrivače i prekrivače, vunene deke, jastuke u nježnim nijansama kao što su pastelni ili prigušeni zemljani tonovi. Možete razmisliti o dodavanju krznenih naglasaka, poput baršunastih ukrasnih jastuka i navlaka ili pokrivača, kako biste stvorili udobnu atmosferu. Zagrijavanje interijera takvim dodacima bit će jednostavno, a postizanje elegantnog uređenja bit će lako postići. Ugodan dizajn interijera dnevnog boravka uz pomoć tekstila bit će izuzetno funkcionalan.

Odgovarajući tekstil nije samo izvorni zimski ukras, već i praktična oprema zimskog interijera. Uostalom, tople deke pomoći će vam da se zagrijete, a prekrivači se mogu koristiti za pokrivanje nogu. Zimski dekor interijera trebao bi biti ukrašen i drugim dodacima. Opremite unutrašnjost dnevnog boravka debelim zavjesama, koje će zasigurno zagrijati interijer. Odaberite boje zemlje, smeđe i bež, koje će sobu učiniti toplom i ugodnom.

Zimsko uređenje interijera bit će lakše s odgovarajućim tekstilom. Stoga je dobra ideja opremiti zimski dnevni boravak debelim, mekim tekstilom. Zimsko uređenje doma također uključuje odgovarajuće uzorke, u takvom uređenju izuzetno je popularan škotski tartan.

Uz deke i zavjese u ovaj aranžman savršeno će se uklopiti tepisi. To su jedinstveni dodaci koji na nevjerojatan način mogu zagrijati unutrašnjost dnevnog boravka.

Zimsko uređenje doma s mekim tekstilom

Zimske dekoracije od prirodnog drva

Drvo je materijal koji povezuje prirodnost i toplinu. U dnevni boravak dodajte drvene elemente kao što su drveni okviri za slike, drveni namještaj ili pak drveni zidni ukrasi. To će prostoriji dati organski karakter.

Drveni dodaci za zimske večeri mogu imati različite nijanse drva, no za šarmantnu zimsku dekoraciju dnevnog boravka najbolje će pristajati tople, medene boje prirodnog drva. Zimski dodaci i drveni ukrasi bit će ugodni oku i naglasit će zimski karakter interijera. Uređenje dnevnog boravka s drvom uvijek izgleda ugodnije nego kada se odlučite za druge dodatke ili završne obrade.

Drvene dekorativne pahuljice također mogu biti jedinstvena, sezonska dekoracija prozora. Sve što trebate učiniti je objesiti ih na staklo.

Zimske dekoracije od prirodnog drva

Zimsko uređenje interijera s odgovarajućom rasvjetom prostorije

Zimske večeri savršeno su vrijeme za stvaranje ugodne atmosfere s pomoću svjetla. Odlučite se za mirisne svijeće koje će interijeru dati ne samo malo svjetla, već i suptilan miris. Lampioni s nježnim svjetlom također su izvrsni kao dekorativni dodatak.

Šarmantan zimski ukras također je i dekorativna rasvjeta. Svijeće ili lampice u velikoj staklenoj vazi lijepo će pristajati zimskom ugođaju. Dodaci za zimske večeri također su popularni bio-kamini, odnosno mali, prijenosni kamini na biogoriva. To nije samo izvorni zimski ukras, već kamin koji grije i stvara ugodnu atmosferu.

Svečani aranžman sa svjetlom jedinstven je način ukrašavanja zimskog dnevnog boravka. Stojeći svijećnjak, mirisne svijeće, svjećice i lampioni donijet će posebnu atmosferu u prostor. Također možete odabrati mirisne svijeće sa zimskim mirisom.

Zimsko uređenje interijera s odgovarajućom rasvjetom prostorije

Zimski motivi, odnosno šarmantne zimske dekoracije za dnevni boravak

Dodaci vezani uz zimsku tematiku, poput jastuka s motivom snijega, prekrivači sa zimskim krajobrazom ili ukrasi u obliku pahuljica, mogu vašem dnevnom boravku dati jedinstveni karakter. Međutim, zapamtite da ne smijete pretjerati s količinom kako biste izbjegli neodoljiv učinak. Takvi dodaci trebali bi obogatiti uređenje dnevnog boravka, ali ne bi trebali biti dominantni.

Prilikom odabira boja, odlučite se za zimske nijanse. Plava, siva, bijela i bež savršeno će predstaviti hladnu, elegantnu atmosferu. To je izvrstan izbor posebno za minimalističke, moderne interijere. Također možete dodati naglaske u intenzivnijim bojama, poput tamnocrvene ili tamno zelene, kako biste svom interijeru dodali energije. Ako, s druge strane, želite zagrijati interijer, dodaci u smeđoj i bež boji najbolje će pristajati. Tople boje unijet će odgovarajuće raspoloženje u vaš dnevni boravak i suprotstavit će se hladnoj atmosferi s druge strane prozora.

Zimske boje donijet će jedinstveni zimski ugođaj, jednako kao i zimski uzorci, svijeće i lampioni ili krzneni tepisi.

Povratak