Tapete za spavaću sobu – kakve odabrati?

17.01.2024

Efektno i originalno uređenje spavaće sobe mnogima se čini teško, ali to uopće ne mora biti tako. Ove sezone moderne su razne vrste tapeta. Ponekad podsjećaju na moderna i sa stilom glamurozna uređenja, a ponekad na atmosferu retro stila, koji se ponovno vraća u modu. Tapete za spavaću sobu bit će izvrsne i za lagano osvježenje interijera i za temeljitu obnovu. Također su jeftine i lako se postavljaju, tako da vam neće oduzeti puno vremena. Osim toga, to je vrlo izdržljiva dekoracija, pogotovo ona koja ima podlogu od flizelina.

U našem članku ćemo vam reći koje će tapete odgovarati vašoj spavaćoj sobi i kako vješto prilagoditi taj element dizajnu interijera. Također ćete saznati što treba imati na umu pri odabiru tapeta za spavaću sobu. Zapravo se ne morate ograničavati! Pogledajte popularna i manje poznata rješenja koja će osigurati atmosferu u interijeru, zidove učiniti raznolikima, a izražajne boje dekoracija vašu će spavaću sobu učiniti neprepoznatljivom. I sve to po pristupačnoj cijeni.

Tapete za spavaću sobu – kakve odabrati?


U ovom članku:

1. Kako odabrati tapete za zid? Mini vodič pomoću kojega možete osvježiti prostoriju

2. Tapeta za spavaću sobu na jednom zidu - kako efektno urediti prostor?

3. Zidne tapete – kakve su moderne?

4. Tapete za spavaću sobu - različiti stilovi, ista elegancija u vašem interijeru

5. A što kažete na foto tapetu? Otkrijte mnoge mogućnosti tapeta za spavaću sobu, zahvaljujući kojima će interijer doći do izražaja

6. Tapete u spavaćoj sobi u retro stilu - klasika s dozom modernosti

7. Nije važan samo uzorak - vinil, papirnate, tapete s flizelinom... Efektne i izdržljive zidne dekoracije!

8. Tapeta za spavaću sobu za svaki zid i svaku prigodu. Otkrijte moć tapeta!

9. Moderne tapete samo za spavaću sobu? Ne nužno!



Kako odabrati tapete za zid? Mini vodič pomoću kojega možete osvježiti prostoriju

Trenutno moderne tapete za spavaće sobe su one koje ne prekrivaju sve zidove. Na primjer, tapeta s određenim motivom na jednom od zidova prostorije izgleda vrlo elegantno.

Prilikom odabira odgovarajuće tapete za spavaću sobu, prije svega imajte na umu veličinu i stil prostorije. Kako prilagoditi boju tapeta veličini spavaće sobe? Svijetle tapete svakako će pomoći vizualno povećati malu sobu i dodati joj malo svjetla, pogotovo ako su preostali zidovi tamne boje. No, ako imate veliku spavaću sobu, ništa vas ne sprječava da razmislite o kupnji izuzetno efektne tapete s jakim, osebujnim motivima. Na odabranom zidu vaše spavaće sobe lijepo će izgledati veliki biljni motivi, cvijeće i geometrijski oblici.

Imajte na umu da preostali elementi dekoracije ne bi trebali biti previše upadljivi - ne smiju zagušiti već izražajnu zidnu dekoraciju koja bi trebala biti najjači element uređenja.

Kako odabrati tapete za zid? Mini vodič pomoću kojega možete osvježiti prostoriju

Tapeta za spavaću sobu na jednom zidu - kako efektno urediti prostor?

Tapete s izražajnim, specifičnim uzorkom trebalo bi odabrati za jedan od zidova spavaće sobe. Kod takvog uređenja pokušajte ne prekriti kompoziciju ormarićima kako ne biste ometali pogled. Namještaj se može postaviti uz pozadinu s nešto delikatnijim tapetama za spavaću sobu, s manje izražajnim, ali pravilnijim uzorcima. Krevet će također dobro izgledati ispred takve pozadine. No, ovaj se komad namještaja može uspješno postaviti i ispred izražajne tapete jer neće puno prekriti. Prirodno drvo svakako će naglasiti stil tapeta, a okvir kreveta će biti lijepo eksponiran.

Tapete svjetlijih nijansi, koje neće zatrpati prostor, odlično će poslužiti u malim sobama. U malim spavaćim sobama izbjegavajte tamne boje (osim ako nisu dio uzorka tapeta) zbog kojih soba može djelovati još manjom. Takvom interijeru pristaju svijetle boje i nenametljivi, zapravo pravilni uzorci.

Izbor tapeta za spavaću sobu pri uređenju interijera također ovisi o stilu vašeg stana - o tome ćemo ispričati u nastavku.

Tapeta za spavaću sobu na jednom zidu - kako efektno urediti prostor?

Zidne tapete – kakve su moderne?

Kako odabrati zidne tapete za spavaću sobu, a da biste stvorili zanimljivo uređenje? Tapete za spavaću sobu također bi trebale biti moderne. Ako želite odabrati najbolje tapete, dobro bi bilo pogledati najnovije trendove. Ove sezone dominiraju retro uzorci, moderni, geometrijski uzorci i cvjetne tapete. Možete odabrati najbolje zidne tapete za spavaću sobu koristeći te raznolike biljke.

Tapete za spavaću sobu - različiti stilovi, ista elegancija u vašem interijeru

Moderni, geometrijski uzorci ili čak krupniji biljni motivi dobro će izgledati kao pozadina minimalistički uređenih interijera (skandinavski stil je zanimljiv primjer), dok će romantičnija, suptilnija uređenja dobro funkcionirati u francuskom ili provansalskom stilu. Ako razmišljate o uređenju sobe u boho stilu, zanimljiv izbor može biti foto tapeta s prirodnim krajolikom ili tapeta s narodnim motivom. Dobro će pristajati i bež i nježni uzorci koji neće opteretiti interijer.

Glatke tapete također imaju svoje pristalice. Savršene su za minimalističke, organske interijere. No, one sa sjajem savršeno će izgledati u prostoriji uređenoj u glamuroznom stilu. Također razmislite o tapetama od tekstila za spavaću sobu, izuzetno su elegantne i obično imaju nenametljiv glavni motiv. Ako je to nešto za vas, ne ustručavajte se.

Kako odabrati boju tapeta koja će odgovarati vašem stilu? Naravno, provjerite predložene boje za određeni stil uređenja interijera i na temelju njih odaberite zidne tapete. Odgovarajuće boje na tapetama učinit će uređenje savršenim.

Tapete za spavaću sobu - različiti stilovi, ista elegancija u vašem interijeru

A što kažete na foto tapetu? Otkrijte mnoge mogućnosti tapeta za spavaću sobu, zahvaljujući kojima će interijer doći do izražaja

Već znate da će zidne tapete savršeno pristajati vašoj spavaćoj sobi i dodati karakter prostoru, ali još uvijek se dvoumite koje modele odabrati? Možda će foto tapeta biti pravo rješenje za vas? Pri odabiru imate veliku slobodu jer foto tapetu možete izraditi čak i od fotografije koju sami snimite.

Ipak, odlučite li se za foto tapetu ili neku drugu izražajnu tapetu jakih boja, imajte na umu da će ona najbolje pasati u velikoj prostoriji ili eventualno na najdužem zidu male sobe. Također, postoji jako veliki izbor uzoraka tapeta, tako da ćete sigurno bez problema pronaći nešto što će savršeno pristajati vašem interijeru. Isto tako su izuzetno efektne, iako prilično skupe 3D tapete za spavaću sobu.

Odabir odgovarajuće tapete kombinacija je stila i vlastitih preferencija. Možete odabrati odgovarajući uzorak ali i boju tapeta.

Tapete u spavaćoj sobi u retro stilu - klasika s dozom modernosti

Tapete u retro stilu su u posljednje vrijeme vrlo moderne. Ova vrsta tapeta sigurno će se svidjeti tradicionalistima ili onima koji vole originalne, neuobičajene kombinacije. Ako se ne bojite miješanja klasike i modernog i znate urediti interijer s ukusom, tapeta u retro stilu svakako će biti ideja o kojoj vrijedi razmisliti.

Inspiracije iz prošlih vremena brzo su se vratile u modu i nema naznaka da će se nešto promijeniti po tom pitanju. Tapete u retro stilu također se mogu pronaći s jako bogatim uzorcima, koje možete naglasiti dodacima u sličnom stilu. Zahvaljujući njima vaša će spavaća soba izgledati stvarno posebno.

Ako se pitate koje tapete odabrati, a istovremeno ste u potrazi za inspirativnim, modernim i ugodnim interijerima, isplati se odabrati odgovarajući uzorak tapeta u retro stilu. Tada će odabir odgovarajućih tapeta biti puno lakši.

Nije važan samo uzorak - vinil, papirnate, tapete s flizelinom... Efektne i izdržljive zidne dekoracije!

Nije važan samo uzorak - vinil, papirnate, tapete s flizelinom... Efektne i izdržljive zidne dekoracije!

Vaša prostorija će sigurno profitirati od odabira odgovarajuće tapete s lijepim uzorkom, ali razmislite i o tome kako primijeniti ovaj element. Koje tapete se lako lijepe i biti će najtrajnije? Vinil i papirnate tapete su najpopularnije za spavaću sobu ili neku drugu prostoriju. Vinil tapete su izdržljivije, a papirnate su jeftinije. Obje varijante mogu imati bogate uzorke i boje koje možete odabrati i izgledaju jako dobro. Vinil tapete često se lijepe na flizelin, tako da možete biti sigurni u njihovu kvalitetu i trajnost.

Stoga možete odabrati tapete ne samo u pogledu uzorka i boje, već i uzimajući u obzir materijal od kojeg je proizvod izrađen. Kakvu tapetu odabrati za spavaću sobu? Puno će ovdje ovisiti o vašim željama i budžetu. Jeftina rješenja mogu se brzo postaviti na zid, no s vremenom će se pokazati manje izdržljiva od ovih skupljih.

Tapeta za spavaću sobu za svaki zid i svaku prigodu. Otkrijte moć tapeta!

Još jedan zanimljiv izbor su tapete od staklenih vlakana. To je izdržljiv materijal koji će dobro funkcionirati u vašem interijeru i otporan je na mnoge situacije. Ove vrste tapeta uglavnom su minimalističke, pa će izvrsno funkcionirati, primjerice, u skandinavskom stilu ili kao element retro dekora.

Također razmislite o tapetama koje se mogu bojati. To je vrsta tapeta koju možete sami dodatno ukrasiti pa će vaš interijer zasigurno izgledati izuzetno originalno. Tapete za bojanje imaju uzorke koje možete ukrasiti prema vlastitom ukusu. Boja također ovisi samo o vašim željama. Osobito umjetnici ovdje imaju mogućnost pokazati svoje vještine.

To je također odlična opcija ako želite imati unikatnu zidnu sliku u sobi, ali nemate hrabrosti slikati po samim zidovima ili znate da će vam takvo uređenje jednog dana dosaditi.

Moderne tapete samo za spavaću sobu? Ne nužno!

Tapeta u spavaćoj sobi izuzetno je dobar i praktičan izbor za uređenje interijera, ali će funkcionirati i drugdje, a ne samo tamo. Spavaća soba opremljena tapetama izgledat će jednako dobro kao i dnevni boravak s pojedinačnim zidovima oblijepljenim tapetama. Tapete su trenutno vrlo moderne i zidovi vašeg interijera sigurno će profitirati od ovako domišljatog uređenja.

Elegantna kombinacija namještaja od tamnog drva i svijetlih tapeta – ili obrnuto – sigurno će dodati eleganciju vašem dnevnom boravku. Možete odabrati i romantično cvijeće – s takvim uređenjem neće samo spavaća soba izgledati dobro, i dnevni boravak će također izgledati jako dobro. Također razmislite o tapetama za kuhinju. Na tržištu ćete pronaći mnogo zanimljivih rješenja. Pogledajte i naše tapete te obratite pažnju na to kako jedinstveno izgleda zidna dekoracija i sigurno nećete biti razočarani!

Povratak