Najmodernije boje i božićne dekoracije u 2023. g.

13.12.2023

Božić u svim domovima uvijek izgleda čarobno. Jedinstveni božićni ugođaj potiče na ludo ukrašavanje. Božić je pred vratima, a vi se pitate kakve božićne ukrase odabrati ove godine? Svi traže najmodernije božićne inspiracije, potražite ih s nama i vi! Otkrijte ovogodišnje božićne trendove.

Uz Božić se veže mnogo toga. Vjerojatno svatko u domu postavlja božićno drvce i atraktivne ukrase, a mnogi i ukrase sa svijećama. Za Božić su važne odgovarajuće boje i zanimljiva rasvjeta. Pogledajte što će izgledati lijepo i čime možete ukrasiti božićno drvce, dom i dvorište. Božićni trendovi nama nisu tajna!

Moderni božićni ukrasi u 2023. uključuju, prije svega, originalno božićno drvce, prirodne ukrase i šarene božićne dekoracije.

Najmodernije boje i božićne dekoracije u 2023. g.


U ovom članku:

1. Božićno drvce – kakve božićne ukrase odabrati

2. Ne samo crveni božićni ukrasi

3. Vintage božićne dekoracije

4. Ukrašavanje svjetlom

5. Jednostavne dekoracije za stol

6. Trendovi i blagdanske inspiracije za Božić - šareni patuljci

7. Glamurozan stil u božićnim dekoracijama



Božićno drvce - kakve božićne ukrase odabrati

Božićno drvce neizostavan je dio svakog blagdanskog dekora. Tradicionalno crveno i zlatno božićno drvce već godinama ne izlazi iz mode. U ovoj kombinaciji odaberite i klasične staklene kuglice. To je sigurna kombinacija boja i ukrasa, gdje ne morate brinuti o pretjerivanju s bojama i detaljima. Tamnozelena, poput crvene, neophodna je božićna boja. Kuglice za božićno drvce u toj boji lijepo će izgledati u kombinaciji sa zlatnim i srebrnim.

U moderna božićna drvca spadaju i ona u duginim bojama. Mješavina boja dobro će se uklopiti u prostorije neutralnih boja, gdje će svakako oživjeti uređenje i unijeti jedinstven, blagdanski duh. Za takvo božićno drvce nemojte se bojati koristiti ukrase koje ste sami izradili i one od prirodnih materijala. Dobro će poslužiti pozlaćeni češeri, štapići cimeta, bomboni i obojani orasi.

Božićna drvca u skandinavskom stilu sve su češća u stanovima. Ova božićna drvca su skromna i minimalistička. Pojavljuju se u pletenim košarama i ukrašena su malim lampicama. Skandinavski stil voli minimalističke, ali elegantne, svijetle dodatke, tako da bi na božićnom drvcu trebale biti božićne lampice.

Hit ove sezone mogu se pokazati jednobojna božićna drvca. Na božićno drvce objesite ukrase i lampice u jednoj boji po želji. To će unijeti pravu božićnu čaroliju u vaš interijer!

Božićno drvce - kakve božićne ukrase odabrati

Ne samo crveni božićni ukrasi

Kombinacija crvenih i zlatnih dodataka u božićnim dekoracijama najpopularnija je kombinacija. Ove godine, međutim, ne bojte se eksperimentirati s drugim bojama. Odlična inspiracija će biti zlatni detalji sa srebrnim kuglicama. Ako želite stvoriti elegantnu prostoriju ujednačenih boja, odaberite ove boje. To je dobar izbor, osobito za interijere u stilu glamur.

Ove sezone dominiraju i božićni ukrasi metalik sjaja. Metalik božićne kuglice izvrsna su ideja. Zvončići i sige jedinstveni su ukrasi za božićno drvce. Metalik boje, zlatna, srebrna i bakrena, najnoviji su trendovi u interijeru, koji će jednako lijepo izgledati i na božićnom drvcu.

Vintage božićne dekoracije

Ekološki stil uz korištenje prirodnih materijala jedinstven je trend ove godine. Živo božićno drvce i miris sušenog voća vraćaju sjećanja iz djetinjstva. Sve više ljudi odlučuje se za ručno rađene božićne ukrase od pruća. Njegova prirodna ljepota dočarava šumski ugođaj. Možete ih kupiti ili napraviti sami. Ukrasite ih štapićima cimeta, a u šetnji parkom potražite češere i grančice. Ranije pripremite sušene naranče kojih na takvom božićnom drvcu ne može nedostajati. Božićni ukrasi od takvih prirodnih materijala lijepo izgledaju na božićnom stolu. Za njihovu izradu koristite grančice crnogoričnog drveća i svijeće.

Ove sezone bit će popularni pleteni vijenci za vrata. Ova će ideja dobro funkcionirati ako imate mali stan. Božićno drvce zamijenite vijencem. Ove godine odaberite drvene dodatke i cvijeće. Odaberite originalnije oblike. Vijenci ne moraju biti okrugli, originalno će izgledati oni u obliku buketa.

Ručno rađeni božićni ukrasi imaju razne oblike. Posebno je lako napraviti papirnate ukrase - zvjezdice, anđeli ili snjegovići zanimljivi su motivi koji se uklapaju u najnovije trendove.

Ne samo crveni božićni ukrasi

Ukrašavanje svjetlom

U vašem domu ne može nedostajati svjetlosnih dekoracija. Naš asortiman uključuje brojne božićne lampice, ali i girlande. LED zavjese na prozorima osvijetlit će dom. Štoviše, stan će tada izgledati ugodnije.

Božićne dekoracije ukrasite svijećom. Njihovo prirodno i toplo svjetlo dat će svečani ugođaj i oživjeti interijer sobe. Svijeće će također osigurati ugodan miris u vašem domu. U tu svrhu uložite u mirisne svijeće od voska ili soje.

Osim lampica i svijeća, kao božićne ukrase iskoristite lampione. Oni će se pobrinuti za neponovljivu večernju atmosferu. Sve što vam treba je staklenka, mala svijeća i nekoliko ukrasa za izradu božićne dekoracije. Vrh staklenke omotajte pletenim užetom. Staklenku možete prekriti sušenim narančama pomoću vrućeg ljepila. Stavite svijeću unutra. Ručno izrađene lampione stavite na komodu, kamin ili stolić za kavu.

U našoj trgovini pronaći ćete i lampione u obliku malih snježnih kućica. Savršeni su za predsoblje i kao dekoracija ulaza na balkon.

Jednostavne dekoracije za stol

Moderne božićne dekoracije ne moraju biti raskošne ni skupe. Baš suprotno! Minimalizam i jednostavnost su i dalje u modi! Atraktivno će izgledati pletena košara s lampicama. Na božićnom stolu trebao bi biti i božićni nadstolnjak. Zajedno s jaslicama stvorit će prekrasan set. Takve jednostavne božićne dekoracije bit će vrlo impresivne!

Prilikom uređenja dnevnog boravka ne zaboravite koristiti figurice, primjerice Sv. Nikole, sobova i anđela. Dodajte im granu smreke ili bora. Ovakav aranžman će dobro izgledati na stoliću za kavu ili komodi. Gnomovi su također atraktivna opcija ove sezone.

Trendovi i blagdanske inspiracije za Božić - šareni patuljci

Trendovi i blagdanske inspiracije za Božić - šareni patuljci

Već nekoliko godina plišani patuljci povezuju se s Božićem. Njihovu šarenu odjeću uskladite sa svojim interijerom. Ove sezone birajte minimalistički pristup ovakvim dekoracijama. Smiješne brade i nasmijana lica izmamit će osmijeh na lica vaših najmilijih. Ta je dekoracija univerzalna i možete je koristiti ne samo za Božić. Gnom ili patuljak odličan su ukrasni motiv za prozorske daske i kamine. Patuljci su dostupni i u obliku visećih dekoracija pa mogu poslužiti i kao ukras za božićno drvce.

Glamurozan stil u božićnim dekoracijama

Tijekom blagdana pokušajte svoj dom urediti u glamuroznom stilu. Božić je pravo vrijeme za elegantne kombinacije. Ovaj stil karakteriziraju pastelne boje. Odaberite božićno drvce u nijansama bijele i bež boje. Staklene kuglice i svjetlucavi ukrasi savršeno će se uklopiti u ovaj stil. Ne zaboravite na deke od velura i mekane jastuke na kauču. Stan će izgledati elegantnije.

Blagdani se približavaju velikim koracima. Ne ostavljajte dekoracije za posljednji tren. To je jedino doba godine kada možete stvoriti tako čarobnu atmosferu. Mnogi će slijediti najnovije trendove ili stvoriti vlastiti stil. Najvažnije je da su dekoracije ugodne oku i donose radost u srca zbog nadolazećih blagdana.

Povratak