Dodaci za kupaonicu u 5 najmodernijih stilova

03.01.2024

Kupaonica je jedna od ključnih prostorija u našem stanu ili kući. U tom interijeru počinje i završava gotovo svaki dan. Već samo zbog toga je dobro voditi računa o izgledu te prostorije. Jedan od ključnih elemenata uređenja kupaonice su dodaci koji joj daju karakter i stil. Različiti stilovi interijera koriste različite dodatke, i dobro je znati koji će elementi najbolje funkcionirati u određenom uređenju.

Najpopularniji kupaonski stilovi uključuju minimalizam, skandinavski stil, industrijski stil, glamour i eklektični stil. Uz svaki od ovih stilova pasati će nešto drukčiji kupaonski pribor. Pa da vidimo što će biti najbolja opcija za svaki stil.

Dodaci za kupaonicu u 5 najmodernijih stilova

U ovom članku:

1. Minimalistički dodaci ili kako urediti najmoderniju kupaonicu

2. Kupaonica uređena u skandinavskom stilu – s kojim dodacima urediti skandinavsku kupaonicu?

3. Industrijsko uređenje kupaonice s odgovarajućim dodacima

4. Najmodernije glamurozne kupaonice i odgovarajući dodaci

5. Kako urediti kupaonicu u eklektičnom stilu s odgovarajućim dodacima?



Minimalistički dodaci ili kako urediti najmoderniju kupaonicu

Minimalizam je stil koji postaje sve popularniji u uređenju interijera, pa tako i kupaonica. Odlikuje ga jednostavnost, čistoća linija i boje u neutralnim nijansama. Da bi se postigao učinak minimalističke kupaonice, dobro je odabrati mali broj dodataka jednostavnog dizajna.

Što će ovdje najbolje funkcionirati? Minimalističkoj kupaonici možete dodati bijelu keramiku, koja je temelj minimalističkog interijera. Možete odabrati bijelu kadu, umivaonik i WC školjku, kao i bijelu tuš kadu. Dobro će izgledati i staklene police, posude za sapun i drugi pribor koji će kupaonici dodati lakoću i eleganciju. Također koristite ručnike neutralnih boja kako biste održali dosljednost s tonovima boja.

Također je dobra ideja postaviti držače za ručnike jednostavnog, ekonomičnog oblika. Kupaonica uređena u minimalističkom stilu koristi i mat i sjajne modele.

Pri odabiru i kupnji dodataka, međutim, ne zaboravite da svi elementi, i oprema i kupaonski pribor, budu usklađeni jedni s drugima. Ovdje bi bilo dobro odabrati ujednačene materijale i boje kako bi se izbjegao kaos. Također je dobro znati da je minimalizam najmoderniji kupaonski stil, osobito kada se radi o malim prostorijama. Još jedna značajka minimalističkog kupaonskog stila je da nema mnogo dodataka, pa ih treba štedljivo stavljati u kupaonski prostor.

Minimalistički dodaci ili kako urediti najmoderniju kupaonicu

Kupaonica uređena u skandinavskom stilu – s kojim dodacima urediti skandinavsku kupaonicu?

Skandinavski stil je posebna vrsta minimalizma koja potječe iz skandinavskih zemalja. Ovaj stil spaja minimalizam s udobnošću, što kupaonicu čini mjestom izuzetnog opuštanja i mira.

Prilikom uređenja kupaonice u skandinavskom stilu, dobro je dodati drvene police i dodatke od prirodnog drva. Topla boja i uzorak drva uvijek oživljavaju uređenje i čine ovako uređenu kupaonicu ugodnom. Za male kupaonice čiji vlasnici minimalizam smatraju previše dosadnim, skandinavski stil je najmoderniji kupaonski stil.

Želite li još više oživjeti uređenje, u kupaonicu stavite buket svježeg cvijeća u minimalističkom stilu. Dobro će poslužiti i lončanice, moderne kupaonice uvijek imaju sobno cvijeće kao ukrasni element.

Boja kupaonice treba biti svijetla, uglavnom bijela i siva. Stoga bi trebalo kupiti ručnike ili dodatke u takvim bojama, osobito dozatore za sapun i tekućine.

Kupaonica uređena u skandinavskom stilu – s kojim dodacima urediti skandinavsku kupaonicu?

Industrijsko uređenje kupaonice s odgovarajućim dodacima

Industrijski stil crpi inspiraciju iz industrijskih interijera, što znači strogoću i sirove materijale. Karakteriziraju ga zidovi od opeke, metalni elementi i otvoreni prostori.

U takvim prostorijama savršeno će pasati tamnija keramika, kako u obliku pločica, tako i u obliku WC školjke, kade i umivaonika. Ako je kupaonica mala, radije odaberite sivu nego crnu. Sirovi učinak može se postići i upotrebom arhitektonskog betona ili ukrasnog kamena.

Metal je izuzetno sirov materijal, savršen za interijere u loft stilu. Dodaci kao što su ručke, vješalice, četke za WC i police od metala ili nehrđajućeg čelika dat će industrijski karakter. Najbolje je odabrati mat završnu obradu tih elemenata i sive ili crne boje.

Ako je moguće, otkrijte vodovodne i električne instalacije kako biste istaknuli sirovi karakter kupaonice. Nemojte se bojati toga, to je jedna od značajki industrijskog stila, takvi elementi mogu biti specifičan, jedinstveni ukras.

Industrijsko uređenje kupaonice s odgovarajućim dodacima

Najmodernije glamurozne kupaonice i odgovarajući dodaci

Ako maštate o kupaonici punoj sjaja, luksuza i elegancije, onda je ekskluzivni glamour stil za vas. To je uređenje koje koristi bogate materijale, zlatne i srebrne dodatke i ukrasne elemente.

Glamour kupaonski pribor pun je sjaja i stila. Lijepo će izgledati veliko ogledalo ukrašeno kristalima ili zlatnim okvirom. Bit će to savršen dodatak koji će dodati jedinstveni ugođaj elegantnoj, glamuroznoj kupaonici. Zlatni elementi opreme također će odlično funkcionirati. Slavina, ručke i ostali elementi opreme u zlatnoj boji dodat će eleganciju kupaonici.

Što će još dobro doći? Kristalne posude za sapun, vaze i drugi pribor unijet će sjaj u interijer. Elegantna glamurozna kupaonica trebala bi biti opremljena i bijelim ručnicima i bijelim kupaonskim tepisima.

Ne zaboravite da svi elementi uređenja trebaju biti u istoj boji i obliku, zahvaljujući čemu će se postići usklađen stil kupaonice.

Najmodernije glamurozne kupaonice i odgovarajući dodaci

Kako urediti kupaonicu u eklektičnom stilu s odgovarajućim dodacima?

Eklektični stil je mješavina raznih elemenata i inspiracija, što omogućuje stvaranje jedinstvenog uređenja. To je idealna opcija za osobe koje cijene različitost i ne boje se kombinirati različite stilove. Kod eklektičnog uređenja pojavljuje se i naizgled nespojiv kupaonski pribor, pa je kupaonski dekor pun raznolikosti.

Za takvo uređenje odaberite elemente različitih boja. Šareni kupaonski ručnici, višebojne posude i šarene ručke neobičnih oblika savršeno će funkcionirati. Osim raznobojnih elemenata, dodajte uređenju starinske ukrase - stara ogledala, elementi ili slike pomoći će u stvaranju eklektičnog ugođaja.

Funkcionirati će i druge stvari, ne samo slike. Također je dobra ideja dodati postere i ručno oslikana umjetnička djela. Ovdje bi bilo dobro postaviti nešto što zapravo vas odražava.

Povratak