Božićni svijećnjak - najljepši ukras za blagdanski stol

08.12.2023

Božićni ugođaj ne može se usporediti ni s čim drugim. Jedinstven je, neponovljiv, poseban. Čine ga božićno drvce koje miriše na šumu, lijepo postavljen božićni stol, šareni ukrasi, božićne dekoracije i trepereće lampice. Blagdani su i zajedničko pjevanje pjesama, druženja s obitelji, dugi razgovori i sjećanja. Tijekom cijelog božićnog razdoblja stol je u središtu svih tih događanja. Isplati se pobrinuti se za elegantan i prigodan stil stola, jer upravo on stvara ovu jedinstvenu božićnu atmosferu.

U jednom od naših božićnih članaka spomenuli smo kako ukrasiti stol za Božić. Danas vam želimo ponuditi putovanje u svijet svijećnjaka i ukrasnih božićnih svijeća.

Božićni svijećnjak - najljepši ukras za blagdanski stol

U ovom članku:

1. Božićni svijećnjaci: blagdani u svjetlosti svijeća

2. Ručno rađeni božićni svijećnjaci

3. Božićni svijećnjak – zašto ga se isplati imati

4. Svijećnjaci za božićni stol – ne čekajte zadnji čas

5. Mirisni dom



Božićni svijećnjaci: blagdani u svjetlosti svijeća

Svjetlo je jedan od najvažnijih božićnih simbola. Svijeća je znak nade, radosti i svjetlosti, pa njezin sjaj treba biti prisutan u domovima tijekom blagdana. Najljepša podloga za božićne svijeće su svijećnjaci i lampioni. Naglašavaju dostojanstven karakter Badnjaka, rastjeruju adventski mrak, unose u interijer elegantnu, ugodnu atmosferu i stvaraju prekrasne božićne aranžmane.

Blagovaonski i kuhinjski stolovi s dostojanstvenim svijećnjacima uvijek su lijep ukras interijera.

Božićni svijećnjaci: blagdani u svjetlosti svijeća

Ručno rađeni božićni svijećnjaci

Svatko od nas je drugačiji i svatko drugačije ukrašava svoj dom za blagdane. Jedni biraju gotove ukrase i dekoracije, drugi ih izrađuju sami. Ručno rađeni božićni svijećnjaci brz su i ekonomičan način uređenja interijera.

Kako samostalno napraviti božićni svijećnjak? Kakve materijale koristiti? Koje boje odabrati? To su najčešće postavljana pitanja. Istina je da nije potrebno puno da se napravi vlastiti božićni svijećnjak. Ponekad su svi potrebni materijali na dohvat ruke, samo se trebate osvrnuti oko sebe i upotrijebiti maštu. Predstavljamo neke od najzanimljivijih prijedloga.

Božićni svijećnjak u staklu

Božićni svijećnjak u staklu

Svaki dom će sigurno imati ukrasne vaze od prozirnog stakla. Staklene kugle, zdjele ili posude za cvijeće odlično će poslužiti kao baza svijećnjaka. Staklo omogućuje da sjaj svijeća obavija unutrašnjost kuće, a štoviše, ono je univerzalan materijal koji naglašava uređenje doma i pristaje uz različite stilove. Svijeće u boji ili mirisne svijeće u staklu pristajat će skandinavskim, glamuroznim, retro ili loft interijerima.

Staklene vaze, staklenke ili kugle mogu se dodatno ukrasiti špagom, vrpcama ili zvjezdicama. Takve vanjske dekoracije naglasit će jedinstveni karakter i ljepotu ručno izrađenog svijećnjaka.

Svijećnjaci u staklu trebali bi krasiti kuhinjske stolove, stolove za dnevni boravak, klupe za dnevni boravak, ali i komode za dnevni boravak, komode za predsoblja, vitrine i regale. Jednom riječju, sva ona mjesta na kojima želimo naglasiti božićni ugođaj i ugrijati dekor sobe.

Zlatni svijećnjaci na stolu za Božić

Zlatna je jedna od boja koja neraskidivo podsjeća na Božić. Korištena u dekoracijama, ukrasima i elementima dekora daje interijeru svečani sjaj i elegantan šarm. Vrijedi naglasiti da zlato nije samo pokazatelj glamuroznog stila, ono se može i treba koristiti u stilizaciji u blagdansko vrijeme. Zlatni svijećnjak za božićni stol klasik je među božićnim ukrasima. U predbožićno vrijeme u trgovinama se nudi mnoštvo svijećnjaka raznih veličina i oblika. Možete hrabro odabrati jedan od njih i učiniti ga osnovom cjelokupne božićne dekoracije.

Zlatni svijećnjak i visoke, elegantne svijeće naglasit će posebnost božićnih blagdana. Lijepo će pristajati uz zelene jelke, crvene vrpce i kuglice. Odaberete li zlatnu boju za svoj božićni svijećnjak, potrudite se da se ta boja pojavi i na ukrasima božićnog drvca ili dekoraciji prozora.

Ručno rađeni božićni svijećnjaci

Božićni svijećnjak - zašto ga se isplati imati

Teško je zamisliti Božić bez svjetlosti svijeća. Lampice, lampioni, fenjeri i svijeće zauvijek su se uklopili u božićni ugođaj. Tamo gdje se u interijerima pojavljuju svijećnjaci s gorućim svijećama, kuća je ispunjena obiteljskom, ugodnom i izuzetno toplom atmosferom. Svjetlost svijeća i dekorativan izgled svijećnjaka dobro će poslužiti kao ukras u dnevnom boravku, kuhinji, blagovaonici ili predsoblju. Postavljene na komodu mogu biti uz vas ne samo na Badnjak i Božić, već i narednih dana blagdana, osvjetljavajući unutrašnjost doma i obasjavajući ga ugodnim sjajem.

Božićni svijećnjak - zašto ga se isplati imati

Svijećnjaci za božićni stol – ne čekajte zadnji čas

Božićne dekoracije dobro je planirati prije nego što dođu blagdani. Dobar dizajn i usklađen plan ključ su uspješnog, i što je najvažnije, uređenja sa stilom. Da biste napravili elegantne svijećnjake ili lampione, isplati se odabrati odgovarajuće svijeće. Ne samo da odgovaraju boji prostorije, već i prigodi za koju su odabrane.

Dobro je imati na umu da Božić spaja bijelu, crvenu, zlatnu i zelenu – te se boje posebno vežu uz blagdane pa bi bilo dobro da se pojave na svijećnjacima i ukrasima. Ako idete korak dalje, možete pokušati napraviti ukras za božićni stol, prozor, drvce i vrata u jednoj liniji boja. Takve usklađene dekoracije, koje se ponavljaju u raznim prostorijama, učinit će vaš dom za božićne blagdane ugodnim i elegantnim.

Svijećnjaci za božićni stol – ne čekajte zadnji čas

Mirisni dom

Vrijedi naglasiti da svijećnjaci u današnje vrijeme, osim estetske vrijednosti, obavljaju još jednu važnu zadaću - mirisom ukrašavaju kuću. Mirisne svijeće savršen su način da još više naglasite božićni ugođaj i posebnost božićnih blagdana. Kuća koja miriše na cimet, naranču, pečenu jabuku ili jelu postaje idealno mjesto za obiteljska druženja, oaza mira i radosti u kojoj svi rado provode vrijeme.

Božićni svijećnjaci: Božić u sjaju treperećih svijeća

Zapamtite da su božićne dekoracije važan element naše blagdanske tradicije. Isplati se pripremiti ih dovoljno rano kako biste u njihovim čarima uživali tijekom cijelog božićnog razdoblja. Dekoracija doma ne uključuje samo božićna drvca i ukrase za božićno drvce, već i dekoracije za prozore, adventske vijence, svijećnjake, ukrase za ulazna vrata, a sve češće i balkonsku i vrtnu rasvjetu.

Sve što je najvažnije tijekom blagdana pronaći ćete u našoj trgovini ili na našoj web stranici. Pozivamo vas u predbožićnu kupovinu.

Uredite svoj dom s nama i ispunite ga blagdanskim ugođajem. Neka trepereće svijeće, veseli patuljci i Djedovi Božićnjaci, šarena božićna drvca i trepereće lampice razvesele vaš stan, balkon i vrt.

Povratak