Ambijentalna rasvjeta – svjetleće girlande za balkone i terase

27.12.2023

Rasvjeta balkona ili terase nije samo praktičan element, već i važan aspekt uređenja koji vašem prostoru može dati odgovarajući karakter. Trenutno postoji mnogo različitih opcija rasvjete koje mogu ispuniti različite funkcije i dodatno ukrasiti vaše mjesto za odmor. Dakle, koji je najbolji izbor? Hoće li biti dovoljne male balkonske lampice ili će možda biti bolje profesionalno, jako osvjetljenje i vanjske svjetiljke? Na ovo zapravo nema jasnog odgovora, sve ovisi o veličini balkona, preferencijama stanara i budžetu. Ipak, isplati se provjeriti nekoliko opcija, jer vrtna rasvjeta nisu samo lampe ili zidne svjetiljke – to su i atraktivne svjetleće girlande koje mogu oduševiti na poseban način.

Ambijentalna rasvjeta – svjetleće girlande za balkone i terase


U ovom članku:

1. Dekorativne svjetleće girlande - atraktivna alternativa tradicionalnim svjetiljkama

2. Cjelogodišnje svjetleće LED girlande - idealna rasvjeta za terasu i balkon

3. Kako svijetli solarna girlanda za balkon?

4. Cjelogodišnje svjetleće LED girlande



Dekorativne svjetleće girlande - atraktivna alternativa tradicionalnim svjetiljkama

Dekorativna svjetleća girlanda sastoji se od nekoliko ili desetak svjetlećih točaka spojenih u jednu liniju. Vrtne girlande kao rasvjeta zanimljiva su alternativa svjetiljkama za balkone i terase. Zbog sve većeg interesa za ovu vrstu proizvoda, svjetleće girlande pojavljuju se u sve većem broju uzoraka, boja i modela, što olakšava uklapanje ovih proizvoda uz konkretno uređenje dvorišta ili stil vrta, balkona ili terase.

Svjetleće girlande postaju sve popularnije. Mogu biti i glavna vrtna rasvjeta, kao i dodatna rasvjeta - sve ovisi o tome kakve će žarulje za vrtne girlande biti kupljene. Jače LED žarulje osigurat će dovoljno svjetla za osvjetljavanje balkona ili terase, dok su modeli žarulja s toplijim i raspršenim svjetlom dobar izbor za romantične kutke ili dodatno ambijentalno osvjetljenje.

Dekorativne svjetleće girlande - atraktivna alternativa tradicionalnim svjetiljkama

Cjelogodišnje svjetleće LED girlande - idealna rasvjeta za terasu i balkon

Jedna od popularnih opcija su LED žaruljice, koje ne samo da su štedljive, već nude i širok raspon boja i efekata. Zahvaljujući njima možete stvoriti romantičnu atmosferu dok se navečer opuštate na balkonu. Možete ih objesiti na ogradu, prozor ili čak kao dekorativne girlande na zidovima.

Svjetleće vrtne girlande su jedinstveno osvjetljenje terase i svjetiljke za terasu. Ove štedne LED žarulje značajno će smanjiti vaše račune za struju i bit će dobra investicija dugi niz godina. Prilikom odabira dekorativnih svjetlećih girlandi isplati se obratiti pozornost na njihovu nepropusnost - kada budu obješene na otvorenom, bit će izložene prašini i vlazi, stoga je dobro pobrinuti se za visoku kvalitetu ovih proizvoda.

Cjelogodišnje svjetleće LED girlande - idealna rasvjeta za terasu i balkon

Kako svijetli solarna girlanda za balkon?

Atraktivna vanjska rasvjeta često stvara velike troškove. Pa što napraviti ako želite uštedjeti i u isto vrijeme uživati ​​u prekrasnoj rasvjeti? Dobro rješenje će biti i LED svjetiljke i solarne girlande.

Solarne svjetiljke jednostavno se postavljaju, ne zahtijevaju priključak na mrežu i savršene su za balkon ili terasu gdje pristup električnoj utičnici može biti ograničen. Solarna vrtna rasvjeta i girlande vrlo su ekonomične – ovdje zapravo plaćate sam proizvod, a sunčeva svjetlost pomaže u punjenju baterija iz kojih girlanda kasnije crpi energiju.

Kako svijetli solarna girlanda za balkon?

Cjelogodišnje svjetleće LED girlande

Vrtne girlande za balkon ili terasu mogu biti izvrsna cjelogodišnja rasvjeta. No, na poseban su način povezane s blagdanima - tijekom božićnih blagdana vješaju se na zidove ili ograde, naglašavajući jedinstveni karakter uređenja dvorišta. No, cjelogodišnji modeli mogu se koristiti bez obzira na godišnje doba - lampice s neutralnom ili toplom bojom svjetla ugodno će osvijetliti prostor, omogućujući korištenje terase ili balkona čak i kada vani postane jako mračno.

Girlandu s lampicama možete objesiti bilo gdje. Ipak, pokušajte ih postaviti tako da svjetlo ne zasljepljuje korisnike balkona.

Svjetleće girlande neosporno su savršena rasvjeta za terasu. Lijepe su, atraktivne i neobičnog su oblika. Ove vanjske dizajnerske svjetiljke također će se uklopiti u različite aranžmane. Možete kupiti ne samo božićne girlande, već i ambijentalne svjetleće girlande ili solarne svjetleće girlande.

Povratak