Trendi boje zidova – prijedlozi za jesen 2023

20.09.2023

Boja zidova važan je element uređenja interijera, koji prostorijama daje karakter i atmosferu. U jesen 2023. dizajneri interijera predlažu nekoliko zanimljivih boja koje mogu biti inspiracija ljudima koji planiraju osvježiti svoj stan. Ovi trendovi boja uzimaju u obzir promjenjivu auru jeseni i donose toplinu, eleganciju i udobnost interijeru.

Dakle, ako tražite modernu boju 2023. godine, svakako pogledajte naše prijedloge. Jedinstvena boja zidova oživjet će unutrašnjost soba i učiniti ih zaista atraktivnima. Moderne boje interijera opcija su i za malo osvježenje prostorija i za planiranje temeljite obnove.

Razne boje zidova za moderne interijere


U ovom članku:

1. Moderne zidne boje u interijerima - što će biti moderno u jesen 2023?

2. Razne boje zidova za moderne interijere

3. Trendi boje, jesen u odvažnim bojama

4. Jedinstvene kombinacije – trendi boje za jesen i zimu 2023

5. Kako odabrati idealnu boju za sebe?


Moderne zidne boje u interijerima - što će biti moderno u jesen 2023?

Ako se pitate koju boju odabrati za moderno uređenje, znajte da postoji stvarno mnogo opcija! Jedinstvena boja za bojanje zidova može biti vrlo prigušena ili, naprotiv, može oživjeti interijer i stimulirati vas. Pripremili smo opcije za sve!

Pregled modernih boja započinjemo s bojom 2023. godine, to je Viva Magenta. Ova jedinstvena nijansa crvene boje koja prelazi u ružičastu hrabar je prijedlog za sve one koji traže živosti. Ovom bojom možete stvoriti moderne zidove i donijeti tajanstvenu i modernu atmosferu u prostorije.

Trendi boje interijera – boje inspirirane prirodom savršene za svaku jesen

Moderne boje za jesen i zimu uključuju paletu inspiriranu bojama zemlje i prirode. Takve boje su prigušene i smirujuće, pa su izvrsne za one koji žele uvesti notu lijene udobnosti u svoje interijere. Ova opcija je dobra i kao moderna boja zidova u dnevnoj sobi i kao ugodna osnova za uređenje spavaće sobe.

U ovoj kategoriji dominira smeđa, osobito duboka nijansa kestenjasto smeđe boje. Smeđa je boja koja savršeno odražava prirodne nijanse jeseni, a kestenjasta nijansa daje zidovima toplinu. Aranžmani u ovoj boji u interijer donose opuštajuću atmosferu i mir. Ova boja će izvrsno funkcionirati u velikim spavaćim sobama, gdje je glavni komad namještaja veliki bračni krevet. U kombinaciji s mekim velurom ili vunenim tkaninama, pomoći će vam da bez problema stvorite maksimalnu udobnost.

Jednako tamna, ali i jako zanimljiva boja je bordo. Bordo je tamna nijansa crvene boje, koja podsjeća na toplu, jesensku paletu boja ravno iz prirode. To je elegantan izbor koji interijerima daje neobičnu dubinu i zanimljiv karakter. Može se koristiti kao glavna boja ili samo kao naglasak. Savršeno se kombinira sa svijetlim nijansama drva s kojima stvara ugodan i elegantan interijer.

Jesen je doba godine koje se povezuje s padanjem lišća s drveća, zato su nijanse zelene idealan izbor za zidove. Promišljena kombinacija tamno zelene ili duboke maslinaste nijanse s prirodnim dekorativnim elementima, poput drva ili kamena, tvore harmoničan interijer koji asocira na prirodu. Ova opcija je dobra za kupaonice i kuhinje, ali i za druge prostorije.

Bijele boje za zidove - Merkury

Razne boje zidova za moderne interijere

Koje će druge boje interijera biti moderne ove jeseni? Svakako je vrijedno pregledati opcije koje oduševljavaju već nekoliko sezona - univerzalna bijela, siva i tamno plava zapravo nikada ne postaju dosadne!

Bezvremenska bijela dobra je osnova za svaki dizajn interijera. S bijelom bojom sve uspijeva! Ovo je dobra pozadina za moderne i klasičnije opcije. Postoji mnogo nijansi bijele boje, pa ako vam se ne sviđa snježno bijeli zid, možete odabrati nijansu bijele koja lagano prelazi u bež ili sivu boju.

Grafitno siva je klasičan izbor koji nikada ne izlazi iz mode. U jesenskom aranžmanu vrijedi odabrati grafitne nijanse sive, koje interijeru daju eleganciju i modernost. Izvrsna je baza za različite stilove uređenja, od skandinavskog do industrijskog.

Tamno plava je boja koja simbolizira mir i eleganciju. Idealan je izbor za zidove spavaće sobe ili dnevni boravak. U kombinaciji s bijelom bojom i zlatnim dodacima tvori luksuzan prostor, idealan za opuštanje i odmor.

Ako više volite nježnije boje, pastelne nijanse su i ove jeseni u modi. Pastelno ružičasta, boja lavande ili boja mente donijet će interijeru lakoću i svježinu, i tvorit će savršeni kontrast surovoj jesenskoj auri.

Kao što možete vidjeti, moderne boje za jesen-zimu 2023 čini široka paleta različitih boja.

Trendi boje, jesen u odvažnim bojama

Trendi boje, jesen u odvažnim bojama

Ako tražite nešto što će oživjeti vaše sobe, imamo nekoliko zanimljivih prijedloga za vas.

Svijetla zlatno žuta je boja koja podsjeća na zlatno jesenje lišće. To je jako topao i energičan izbor koji interijeru daje karakter. Može se koristiti na cijelim zidovima ili kao naglasci i dodaci.

Slično će biti i s narančastom bojom. To je izuzetno energična boja koja će pristajati u dnevnom boravku ili kuhinji.

Jedinstvene kombinacije – trendi boje za jesen i zimu 2023

Vaš dom i stan ne mogu oživjeti samo pojedinačne boje inspirirane prirodom ili najnoviji trendovi uređenja interijera. Vrijedno je obratiti pozornost na izvorne kombinacije boja. Zahvaljujući takvim kombinacijama, u interijer ćete unijeti jedinstvenu notu svježine.

Kombinacija bakrene i crne boje trend je koji će i dalje dominirati u jesen i zimu 2023. godine. Bakar daje toplinu i sjaj, dok crna boja daje eleganciju i kontrast. Takva kombinacija boja daje interijeru industrijski karakter i savršeno se uklapa s modernim namještajem i minimalističkim dodacima.

Jedinstvene kombinacije – trendi boje za jesen i zimu 2023

Kako odabrati idealnu boju za sebe?

Modne boje za jesen i zimu čini široka paleta različitih boja. Ovdje će svatko pronaći nešto savršeno za sebe.

Prilikom odabira boje za zidove vrijedi obratiti pozornost ne samo na trenutne trendove, već i na individualne preferencije i karakter prostorije. Svaka boja ima svoja jedinstvena svojstva i može utjecati na raspoloženje i funkcionalnost interijera. Prije donošenja odluke vrijedi testirati uzorke boja na zidu i razmisliti kakve emocije i atmosferu želite stvoriti u određenoj prostoriji. Također je vrijedno zapamtiti da se boje mogu kombinirati kako bi se stvorili zanimljivi kontrasti i vizualni efekti.

Jesen 2023. nudi širok izbor inspiracija, omogućujući svima da pronađu odgovarajuću boju za zid svojega interijera.

Povratak